Avx, gdyby sluzba zdrowia byla prywatna, to zaufalbys jej ? Ktoz by wtedy odpowiadal i przed kim ? Wlasciciel - przed sadem ? Dzisiaj firma jest, a jutro jej szef siedzi na Kajmanach. W prywatnej firmie reka reke myje nie gorzej, niz w panstwowym molochu. A pod kara zwolnienia z prywatnej firmy - masz solidarnosc pracownicza pod spora kontrola
Pamietaj, ze w panstwowej jednostce sa rozni ludzie. Nie wazne, czy dobrzy, czy zli, wazne, ze czesto skloceni i pilnujacy sie wzajemnie. Dzieki temu, ze w koncu innych lekarzy szlag trafil, wyszla na jaw afera w szpitalu MSWiA. W prywatnej jednostce co najwyzej sekretarka, ktora chce sie zemscic za nieudany romans, moglaby doniesc na szefa, ale wowczas ten (lub jego zaufany wspolpracownik) zniszczylby jej zyciorys.
Rozumiem, ze gdyby sluzba zdrowia byla prywatna, to pomoglbys potrzebujacym ? Czy tez uwazasz to zbedny socjalizm ?
Oczywiscie to Twoja decyzja i masz do niej pelne prawo. Oczekuje jednakze, ze do oswiadczenia DOLACZYSZ zdanie o tresci nastepujacej:
"... sprzeciwiam sie rowniez i kategorycznie zabraniam przeszczepienia mi narzadow innej osoby. Prosbe swa motywuje uczciwoscia."
Ja w swoim oswiadczeniu zlozylem dopisek, iz "sprzeciwiam sie transplantacji moich narzadow osobie, ktora nie wyrazila zgody na oddanie swoich narzadow po smierci".
Pamietaj, ze w panstwowej jednostce sa rozni ludzie. Nie wazne, czy dobrzy, czy zli, wazne, ze czesto skloceni i pilnujacy sie wzajemnie. Dzieki temu, ze w koncu innych lekarzy szlag trafil, wyszla na jaw afera w szpitalu MSWiA. W prywatnej jednostce co najwyzej sekretarka, ktora chce sie zemscic za nieudany romans, moglaby doniesc na szefa, ale wowczas ten (lub jego zaufany wspolpracownik) zniszczylby jej zyciorys.Rozumiem, ze gdyby sluzba zdrowia byla prywatna, to pomoglbys potrzebujacym ? Czy tez uwazasz to zbedny socjalizm ?
Oczywiscie to Twoja decyzja i masz do niej pelne prawo. Oczekuje jednakze, ze do oswiadczenia DOLACZYSZ zdanie o tresci nastepujacej:
"... sprzeciwiam sie rowniez i kategorycznie zabraniam przeszczepienia mi narzadow innej osoby. Prosbe swa motywuje uczciwoscia."
Ja w swoim oswiadczeniu zlozylem dopisek, iz "sprzeciwiam sie transplantacji moich narzadow osobie, ktora nie wyrazila zgody na oddanie swoich narzadow po smierci".
Null pointer exception