Nie wiem czy coś takiego już było na ramach forum ale zacytuję swoją własną wypowiedz ktorą jak przemyślałem po ponownym jej przeczytaniu 2 godziny później to się po prostu prawie zadławiłem ze śmiechu...
Odruchem chciałem skasować ale jednak lepiej się podzielić
Otóż na dowcip nonka:
nonk napisał(a):Lew ogłosił zebranie wszystkich zwierząt w lesie. I powiedział:
- Piękne zwierzęta usiądą po mojej lewej stronie, a mądre po prawej.
Zwierzęta się ustawiają do odpowiednich kolejek. Trochę to trwa. Na końcu została tylko żaba.
Lew do niej:
- A ty co?
- No przecież się nie rozdwoję. :wink:
Odpowiedziałem:
CreatedMind napisał(a):Mógłby ktoś to wydzielić do jakiegoś NOWEGO tematu ?
Nie żebym miał coś przeciwko tej historii, jest wręcz przeciwnie.
Co jakiś czas powraca mnie do głowy pomysł aby stworzyć taki temat z opowiadaniami niosącymi jakąś moralność czy treść i za każdym razem albo zapominam albo mnie się nie chcę...
Na tytuł wątku proponuję: "Drobne opowiadania i ich przesłania" czy coś w tym stylu jak ktoś ma akurat włączoną wyobraźnie bo moja akurat w tej chwili jest nieistniejąca :razz:
No faktycznie to miałem w tamtym momencie nie tylko nieistniejącą wyobraźnie ale najwidoczniej to i chyba rozum ogółem mnie opuścił... :lol2:
Przeczytałem to ponowie i sobie pomyślałem:
"Kurwa CreatedMind, co do jasnej ciasnej dowcip nonkonformisty ma wspólnego z "opowiadaniami niosącymi jakąś moralność czy treść ?""
"Jaką moralność czy treść niesie niby ta żaba z dowcipu ?"
I poczułem się duUurny...

No widocznie dowcip nonka przypomniał mnie o tym małym "temacie" który chciałem założyć i to wydarzenie + zmęczony umysł przyćmiły świadomość tego ze odnoszę się właśnie do "dowcipu o żabie"
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
-Konfucjusz