. Neuro, powtarzasz stare oklepane mity.
Czemu historia byłaby.w takim wypadku lepsza dla nas?
----------------------–----------
PS. Ja na miejscu Hitlera od razu szedlbym na Kaukaz a nie na Moskwę, zdobywając tamtejsze pola naftowe i unieruchamiając radzieckie czołgi, inne wojska mechaniczne oraz zaopatrzeniowe. Tylko.czy to.by się udało.bez wsparcia Turcji?
Neuromancer napisał(a):Co nie przeszkodziło Niemcom wałęsać się tak daleko w głębi Rosji że aż dziw bierze. Blitzkrieg to była świetna strategia, ale spaprali wykonanie. Mimo wszystko jednak to zaskoczenie sił radzieckich, było ogromne tak jak i ich straty. Ostatnio odświeżyłem sobie Wołoszańskiego i zadane ruskim straty były ogromne.Dotarli tak daleko bo władze ZSRR były całkowicie zaskoczone, o czym mówią wklejone.przeze mnie fragmenty książek Suworowa.
Cytat:Niemcy potrafili bombardować rosyjskie lotniska i unieruchomione oddziały pancerne.Władze radzieckie nie stawiały za bardzo na rozwój lotnictwa.
Cytat:Cała technologiczna przewaga ruskich na nic się zdała przy zaskoczeniu.Jaka przewaga? :8O: Niemcka techonolgia wojenna przewyższała amerykańską (nie licząc programu.atomowego). Porównanie z ZSRR jest śmieszne
Cytat:Niemiaszki bardziej wykrwawili ruskich to historia dla nas mogłaby się potoczyć o wiele lepiej.Nie widzę tego. ZSRR posiadał.praktycznie nieograniczone zasoby ludzkie, a lwia.część ich przemysłu była praktycznie nieosiągalna dla niemieckich wojsk.
Czemu historia byłaby.w takim wypadku lepsza dla nas?
----------------------–----------
PS. Ja na miejscu Hitlera od razu szedlbym na Kaukaz a nie na Moskwę, zdobywając tamtejsze pola naftowe i unieruchamiając radzieckie czołgi, inne wojska mechaniczne oraz zaopatrzeniowe. Tylko.czy to.by się udało.bez wsparcia Turcji?