Nudziarz napisał(a):Ach piwo, moje hobby i ulubiony napój.Matuchno. Ta wypowiedź jest dla mnie totalną abstrakcją.
Nie jestem oryginalny w swoim guście, bo najbardziej podchodzi mi India Pale Ale, zwłaszcza na amerykańskich chmielach, oraz stouty. Aczkolwiek lubię niemal każdy styl.Cieszy mnie coraz większa liczba nowych browarów, sklepów, oraz pubów w Polsce, serwujących naprawdę smaczne piwa. Szkoda że najsmaczniejsze i najciekawsze są drogie, no ale niestety tak wyglądają początki. Liczę, że z czasem ceny tych perełek spadną gdzieś w okolice Ciechanów i Lwówków.
Poza opijaniem się produktami polskimi, staram się też dobierać do piw z całego świata. Oczywiście we Wrocławiu najłatwiej o browary czeskie i niemieckie, ale sklepy specjalistyczne zapewniają dostęp do całej masy cudów. Jak narazie spróbowałem nieco ponad 100 różnych piw, a dopiero zaczynam.
Czuję się jak żul spod sklepu. :o
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)

Cieszy mnie coraz większa liczba nowych browarów, sklepów, oraz pubów w Polsce, serwujących naprawdę smaczne piwa. Szkoda że najsmaczniejsze i najciekawsze są drogie, no ale niestety tak wyglądają początki. Liczę, że z czasem ceny tych perełek spadną gdzieś w okolice Ciechanów i Lwówków.