To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Monopol na magię (bajki surowo zakazane)
kolawiec napisał(a):@Neuro

Odpowiednio - Harcerz Lazlo i bodajże Chowder. Oglądałem to pierwsze, jak byłem mały i nie narzekałem (choć z perspektywy czasu rzeczywiście strasznie głupie to było Duży uśmiech). Na to drugie byłem już za stary.

Ogólnie, Cartoon Network strasznie się skiepściło. Brakuje im takich hitów jak chociażby Laboratorium Dextera, czy Johnny Bravo. Za młodu rozkoszowałem się tymi produkcjami Uśmiech

EDIT: Po dłuższym zastanowieniu, myślę że jest jedna rzecz, dla której HL warto obejrzeć - postać drużynowego Lumpusa to znakomite studium kryzysu wieku średniego.

Cartoon Network to świetna stacja, oglądam niektóre programy do dziś, z tych co wychodzą obecnie również. To znaczy nie, źle powiedziałem. Cartoon Network ma czasami genialne kreskówki, ale czasem ich polityka emisji jest dziwna i można ją krytykować.

Poza tymi wszystkimi, które moje pokolenie najlepiej kojarzy, czyli Laboratorium Dextera, Johnny'ego Bravo czy Krowy i Kurczaka, a zwłaszcza Chojraka - Tchórzliwego Psa (!) są również te, które lepiej kojarzy "młodsze pokolenie", a dokładnie Ci ode mnie młodsi ledwo o parę lat (uwierzcie, że to już jest różnica w postrzeganiu kreskówkowej "klasyki") jak Samurai Jack (wręcz arcydzieło) czy Dom Dla Zmyślonych Przyjaciół Pani Foster. Jednak nie i na tych się skończyły świetne kreskówki.

Z najnowszych kreskówek Cartoon Network to moim absolutnym faworytem jest niedawno ściągnięte z anteny "Young Justice" (w polskiej wersji niezbyt trafnie "Młoda Liga"). Moim osobistym zdaniem jest to, wyłączając klasyczny Batman: The Animated Series, najlepsze co do tej pory wyszło superbohaterskiego na ekrany telewizorów. Mówię to z przekonaniem, a widziałem tych wszystkich superbohaterskich produkcji telewizyjnych w swoim życiu naprawdę sporo, nie tylko kreskówkowych.

Jeśli ktoś zaś lubuje się w chlubnej tradycji Cartoon Network kreskówek totalnie dziwaczynych i psychedelicznych, jak wcześniej wzmiankowane, z Chojrakiem na czele, to dzisiaj przecież wychodzi Adventure Time (w polskim to "Czas na przygodę", ale nie wiem jaki jest poziom dubbingu), które jest całkowicie absurdalne, nieco inne w klimacie niż taki Chojrak, ale mające oddane grono wielbicieli, w tym mnie samego.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Monopol na magię (bajki surowo zakazane) - przez FlauFly - 18.09.2013, 00:25

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości