Marcin_77 napisał(a):"Klasyczna polska zawiść"... co? Nie żałuj sobie, napisz wprost - "ciemnogród", "faszysta", "hitlerowiec", "stary pryk stojący na drodze postepowi" itd.......
No coz, nie zamierzam ukrywac ze dla mnie to ty jestes katolik ktory nie wierzy w boga
Masz tak samo prosta moralnosc, zamilowanie do ustawiania ludzi wedlug wlasnego widzimisie itd. Zreszta glosowales na PiS wiec wszystko jest jasne jak slonce. Marcin_77 napisał(a):Jaki "wściekły"? Mam takie zdanie a nie inne, to czy ktos się dobrze czy źle bawi przy zazywaniu narkotyków nie obchodzi mnie, to nie chodzi o to, żeby "dowalić" palaczom.
Alez chodzi
A ze nie chcesz tego przyznac to calkowicie naturalne. Boli cie straszliwie ze ktos sie moze dobrze bawic stosujac jakas uzywke ktora uwazasz pewnie za twor samego Szatana wiec chcialbys ich pozamykac w wiezieniu. Za co? Za to ze sie dobrze bawia i robia to na co maja ochote
(nikogo przy tym nie krzywdzac) To jest czysty totalitaryzm. Typowo katolicki zreszta. Marcin_77 napisał(a):Abstrahując już od wszelkich innych argumentów - my jako Polacy nie jesteśmy jeszcze na to przygotowani, na legalizację marihuany, na wszelkie liberlane reformy.
Tak, Marcin_77 jest osoba uprawniona do decydowania na co jestem a na co nie jestem gotowy. Tak jest, nie jestesmy gotowi na wolnosc, nalezy nas zniewolic bo jeszcze sobie krzywde biedacy zrobimy...
Marcin_77 napisał(a):Wyobraź sobie, że zyjesz w świecie rodem z "1984" Orwella. Budzisz się rano i nagle okazuje się, że Partii już nie ma i WSZYSTKO wolno. Czy nie oszołomiłaby Cie ta nagła wolność?
Jakie wszystko? Prawo do wolnosci intelektualnej, do wolnosci mysli i do wolnosci by swobodnie decydowac o sobie samym jest dla mnie tak fundamentalne ze nie potrafie niczego bardziej fundamentalnego wskazac. Jesli uwazasz ze osobiscie nie dorosles do wolnosci i chcesz (czy moze zwyczajnie lubisz) zeby ktos ci dyktowal co mozesz a czego nie mozesz robic to nie ma sprawy, ja moge ta role przejac jesli chcesz. Wiec tak, moim zdaniem nie jestes jeszcze dosc dorosly by pisac na forum gdzie panuje jakas wolnosc wypowiedzi.
Uwazam ze swoboda wypowiedzi oszalamia cie i ktos powinien regulowac ci dostep do internetu tak bys mogl wchodzic tylko na "bezpieczne" strony
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)