DziadBorowy napisał(a):Przecież tak jest. Popatrz się na to co mówią związki zawodowe:
Droga do dobrobytu ====> zwiększyć pensje ludzi.
Tego nie mówią związki zawodowe.
Który związkowiec twierdzi, że to droga do dobrobytu?
Cytat:Najlepiej za pomocą państwowej ustawy. A ludzie się na to nabierają.I tak mówią na całym świecie, co za "idioci"? Jak to jest, że są w ogóle związki zawodowe? Ty jedynie to słyszysz, reszty już nie (cały kontekst), bo niezgodne jest to z przyjętą, jedynie słuszną ideologią.
Cytat:No do jasnej cholery takie to było proste a nikt nie wpadł na to wcześniej. To będzie polski patent na dobrobyt. Uchwalić ustawę, że każdy ma być bogaty. Jakież to szanse rozwoju dla innych krajów otwiera. Już widzę jak Etiopia idzie w nasze ślady i jedną ustawą uchwala, że od jutra jest krajem tak zamożnym jak Szwecja :lol2:Czytając powyższe, mam wrażenie, że wpisujesz się do kategorii, podanej wcześniej przez Exodima.
Cytat:Pomijam już to, że ludzie uwierzyli, że jak im się oskładkuje umowy śmieciowe to będą mieli więcej pieniędzy.A kto tak twierdzi? I dlaczego mówisz, że coś pomijasz, skoro tego nie czynisz?
Śmierć Szczurów napisał(a):A tak nie jest?Nie jest.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL