Zamiast tak się nabijać, po prostu zastanówcie się, co byście powiedzieli na film, w którym Polska jest krajem leżącym pośrodku Afryki, zamieszkanym przez Murzynów i graniczącym z Tuvalu. Tak po prostu, bez żadnego wyjaśnienia. Zaczyna się film i pokazana jest taka sytuacja, a potem leci sobie akcja. Żaden problem, bo to nie film dokumentalny i edukowanie nie jest jego rolą? 
O, albo jeszcze lepiej. Wyobrażam sobie histerię na wieść o filmie, w którym Polacy eksterminują Żydów podczas II WŚ. Ale przecież po co wspominać o tym, że w rzeczywistości tak nie było, to przecież nie film dokumentalny, zamiast czepiać się szczegółów po prostu doceńcie jego przesłanie
I ponownie - nie mówię, że "Grawitacja" jest złym filmem. Obejrzałem go z przyjemnością, po prostu zwracam uwagę na to, że pewne fakty są w nim niezgodne z rzeczywistością, tyle.

O, albo jeszcze lepiej. Wyobrażam sobie histerię na wieść o filmie, w którym Polacy eksterminują Żydów podczas II WŚ. Ale przecież po co wspominać o tym, że w rzeczywistości tak nie było, to przecież nie film dokumentalny, zamiast czepiać się szczegółów po prostu doceńcie jego przesłanie

I ponownie - nie mówię, że "Grawitacja" jest złym filmem. Obejrzałem go z przyjemnością, po prostu zwracam uwagę na to, że pewne fakty są w nim niezgodne z rzeczywistością, tyle.
![[Obrazek: style3,Fizyk.png]](http://www.sloganizer.net/en/style3,Fizyk.png)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i ludzka głupota. Co do Wszechświata nie jestem pewien" - Albert Einstein