DziadBorowy napisał(a):Intelektualna monokultura, uderza w różnorodność opinii i poglądów itp (tłumaczenie luźne moje, z pamięci)I to Ci przypomina kreacjonizm? Zwyczajne stwierdzenie faktu. Myślałem, że będzie coś o projektancie...
Cytat:Skoro nie pokazują im błędnych teorii Marksa od których zaczęło się to szaleństwo wątpię aby poświęcali dużo czasu na analizę gospodarek państw demoludów.Nie mogą pokazać błędnych teorii Marksa. Mogą pokazać teorię Marksa (krytyka kapitału), podobnie jak mogą pokazać teorię Smitha.
Cytat:No niestety. Dzięki nim nie będę miał emerytury na stare lataMoja babcia i dziadek, dzięki nim mają i to taką, o której (prawdopodobnie) możemy pomarzyć, dzięki neoliberalnym reformom i ich skutkom ekonomiczno-społeczno-demograficznym.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL