DziadBorowy napisał(a):Dobry system to nie taki w którym ludzie mają gwarantowane wysokie emerytury ale taki w którym te wysokie emerytury jest z czego wypłacaćNo tak, przez 20 lat wzrostu gospodarczego i prowadzenia misji wojskowych w Iraku i w Afganistanie (nawet nam wiz do USA nie znieśli :lol2
, nie mamy pieniędzy na emerytury, bo to nie jest ważne dla "liberalnego" rządu i rynku. Niech ludzie sobie sami ciułają, to będą mieli. Polecam III filar i ich moim zdaniem fantastyczne wizje... fertenbitenhiy napisał(a):Wolny rynek oznacza po prostu wolność działania gospodarczego. Skoro uznajesz, że ludzie powinni być zniewoleni to trudno. Mnie w tej kwestii nie trzeba specjalnie przekonywać. Ekonomiczne argumenty są tutaj drugorzędne.Wolny rynek nie oznacza, że ludzie są wolni, oznacza jak napisałeś, jedynie wolność działania gospodarczego. W tym również wolność silniejszego, do zniewolenia ekonomicznego słabszych. Wszystko zgodnie z ideą. Jak napisałeś, argumenty są tutaj drugorzędne.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL