Cytat:Zwyczajnie - wyzysk.Wyzysk to masz teraz

Wyzysk jest pod przymusem monopolisty, a ten jest tylko jeśli prawo chroni jego interesy.
Cytat:Nie jesteś sobie w stanie wyobrazić zniewolenia ekonomicznego? Byłeś kiedyś od kogoś zależny finansowo?
Jestem, żyję przecież zniewolony ekonomicznie właśnie w tej chwili.
A co ma do tego zależność finansowa to nie wiem. No, ale wyobraź sobie, że byłem dzieckiem. Wiem, trudne.
Cytat:Na wolnym rynku być może..., podobnie jak w prawdziwym komunizmie jest również ciekawa oferta.Nie wiem co uważasz za wolny rynek, ale najwidoczniej źle uważasz.
Cytując wiki:
Wolny rynek – rodzaj rynku, na którym wymiana dóbr dokonuje się w wyniku dobrowolnie zawieranych transakcji pomiędzy kupującymi, a sprzedającymi przy dobrowolnie ustalonej przez nich cenie. Na wolnym rynku kupujący i sprzedający nie podlegają żadnym ograniczeniom ani przymusowi ze strony podmiotów zewnętrznych (np. władzy publicznej), a warunki transakcji - w szczególności cena - zależą jedynie od ich obopólnej zgody. Przeciwieństwem wolnego rynku jest rynek regulowany.
Cytat:A prawo kto stanowi? Jacyś niezależni, praworządni, idealni urzędnicy, kierujący się dobrem ogółu? Czy może przedstawiciele bogaczy?
Zależy od państwa w jakim się żyje. Równie dobrze może to być monarchia co demokracja. Nie wiem o co ci chodzi.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.