Łoś napisał(a):Sofeicz
Moją uwagę zwróciła następująca wypowiedź:
Janusz Korwin-Mikke nie przejmuje się też losem ludzi po 60. roku życia, którzy nie mieliby oszczędności. - Każdy jest kowalem swojego losu. To ich problem. Będą po prostu żebrać pod kościołem - powiedział. - Przez cztery tysiące lat ludzkości nie było OFE i ZUS i jakoś ludzie nie umierali - podkreślił.
Oczywiście wyrwane z kontekstu, bo nie jest tutaj mowa o obecnych ludziach po 60, a raczej osobach w moim wieku za 40 lat, jeśli same nie zadbają o swoją emeryturę. Co zresztą biorąc pod uwagę, że obecni emeryci dostają swoje emerytury z kredytu tak czy siak się stanie. Niestety my młodzi nie dość, że musimy zarobić na własne emerytury, to jeszcze musimy spłacić emerytury naszych dziadków i utrzymać rodziców. Wszystko dzięki socjalistą. Wielkie kurwa dzięki. No, ale lepiej obwiniać za to Korwina.
Niech stare dziady uważają tylko, żeby czasem młode pokolenie nie powiedziało: idźcie się jebać dziadygi.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.