Uważam, że wyniki referendum są prawdziwe. Można było zakreślić* opcję - parafrazując oczywiście - "Krym powinien być Rosyjski" oraz opcję "Krym powinien być formalnie Ukraiński, ale z konstytucją gwarantującą niepodległość de facto".
Jest oczywiste, dlaczego tego rodzaju referendum zostało zbojkotowane przez Ukraińców i Tatarów.
Ani za niepodległością - dlatego oni... nie głosowali.
Ponownie, zrozumcie dokładniej specyfikę tego referendum.
Oszustwo jakiekolwiek zupełnie niepotrzebne. Być może i tak podrasowano wynik, na wszelki wypadek... Ale widziałem nawet wywiad z przedstawicielem Tatarów Krymskich; jasno mówił, że na to głosowanie nie idą.
* w Polskiej prasie błędnie napisano, jakoby można było na dwa pytania odpowiedzieć "tak" lub "nie" - podczas, gdy można było tylko wybrać jedno z nich. I to nie były pytania, tylko stwierdzenia
Jest oczywiste, dlaczego tego rodzaju referendum zostało zbojkotowane przez Ukraińców i Tatarów.
exodim napisał(a):Czemu takie coś zrobili? To mnie zastanawia. Przecież cały świat doskonale wie, że co najmniej 20% mieszkańców Półwyspu nie zagłosowałaby za aneksją.
Ani za niepodległością - dlatego oni... nie głosowali.
Ponownie, zrozumcie dokładniej specyfikę tego referendum.
Oszustwo jakiekolwiek zupełnie niepotrzebne. Być może i tak podrasowano wynik, na wszelki wypadek... Ale widziałem nawet wywiad z przedstawicielem Tatarów Krymskich; jasno mówił, że na to głosowanie nie idą.
* w Polskiej prasie błędnie napisano, jakoby można było na dwa pytania odpowiedzieć "tak" lub "nie" - podczas, gdy można było tylko wybrać jedno z nich. I to nie były pytania, tylko stwierdzenia
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.