Socjopapa napisał(a):W zdaniu, które cytowałeś. Artykuł na pewno faktów nie przedstawia - w końcu to Wybiórcza. Co do raportu PIP - nie wiem, nie czytałem go i nie znam sytuacji tych przedsiębiorców, żeby się wypowiedzieć.Oczywiście, że to była interpretacja dziennikarska, inaczej zamieszczono by raport PIP. A jednak ta interpretacja była taka, a nie inna. Być może dziennikarz nie jest specjalistą, a być może jest (zazwyczaj daje się pisać dziennikarzom o określonej wiedzy w temacie) ale jednak coś takiego z tego raportu wyczytał.
Ten artykuł opierający się na analizie raportu PIP, udowadnia, że problem, który wskazałem istnieje i jak się okazuje, nie jest to coś wyjątkowego.
Gazeta.pl
Gazetapraca.pl PIP o łamaniu praw pracowniczych
Gazata Krakowska - pracodawcy nie płacą, prawie 8mln zł zaległości
Prawie 8 mln zł są winni lubelscy pracodawcy swoim załogom. Od początku tego roku na nieprawidłowości poskarżyło się do inspekcji pracy półtora tysiąca osób. To o prawie 500 skarg więcej niż rok temu.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL