Baptiste napisał(a):Nie interesuje mnie gdzie jest większość.
Czyli de facto, gówno cie interesuje sytuacja na Ukrainie. Sytuacja, która tak czy inaczej będzie wpływać na wydarzenia w kraju.
Cytat:Interesuje mnie to, że przez tą grupę mogą ucierpieć Polacy na Ukrainie.
Mogą ale nie muszą. Jak do tej pory nikomu nie stała się krzywda a Polacy bywali w samym centrum wydarzeń, a nawet cały czas bywają choćby na Majdanie. A teraz banda najebanych chłopców zrobiła sobie ognisko na szosie i się awanturowała bo przyszedł im do głów ciekawy pomysł że sobie popalą opony w geście solidarności z ludźmi, którzy w przeciwieństwie do nich walczą o jako takie warunki życia. Rzeczywiście straszne to zagrożenie dla Polaków na Ukrainie, grupka najebanych idiotów. Jakby to odnieść do Polski to identyczne zagrożenie dla Rosjan stanowią nasi "faszyści", którzy podpalili budkę wartownika przed ambasadą. że tylko przypomnę jak te Twoje źródła rzetelne były w stosunku do polskiego zagrożenia faszyzmem:
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,n...05263.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...olscy.html
Moim skromnym zdaniem zaczęło się takie samo straszeni "faszyzmem" i "prawicowym ekstremizmem" jak u nas. W końcu to "zbrojne ramię Majdanu" rozpirza ukraińskich komunistów i nie boi się podnieść ręki na świętą demokratycznie wybraną władzę. Straszliwe zagrożenie dla interesów UE. Jakby jeszcze mocniej zaczęli się odznaczać a na razie prawie ich nie widać to Unia nie mogłaby nieść bratniej pomocy, bo jak to tak wspierać kogoś kto w dupie ma demokrację? Nie daj boże przyszłoby komuś do głowy że to wzór do naśladowania i tak można zmieniać władzę... Lewactwo na taki scenariusz nie pozwoli. No ale możesz wierzyć sobie w co tam chcesz.
Edit: Właśnie w Teleekspresie pokazali jak Lud na Majdanie wyganiał "skrajną prawicę" z budynku ministerstwa...
Cytat:Islamiści w Syrii nie muszą natomiast stanowić większości aby robić najwięcej dymu.
Ale poparcie tej większości albo ciche przyzwolenie mieć muszą. Inaczej prędzej czy później skończą za kratami.
Cytat:Proszę, nie pisz więcej o tropach, bo w podążaniu za nimi nowego Sherlocka Holmesa to z ciebie nie będzie.
Wcale pocieszający nie jest fakt że z ciebie nawet Watsona nie będzie.
Cytat:Zupełnie nie widzę związku.
Cieszysz się że policja leje ludzi, bo banderowcy mogą robić Polakom krzywdę a za przykład tej krzywdy pokazujesz przykład zatrzymania autobusu przez najebanych chłoptasiów, którzy nie mieli nawet tyle ikry żeby pojechać na ten Majdan. Sory ale logiki w tym nie ma. Przecież na tej zasadzie pałowanie strajkujących stoczniowców przez ZOMO powinno cię cieszyć bo Polakom mogła dziać się krzywda, a na ulice sami bandyci wychodzili, zaplute karły reakcji, obcy agenci czy jakich tam wtedy określeń używała Trybuna zamiast ekstremistów i terrorystów.
Cytat:Jestem Polakiem, nie wiem zatem dlaczego miałbym wspierać ruch, w którym istnieją antypolskie ugrupowania.
A ktoś ci go wspierać karze? Ja nawet rozumiem strach o rodaków, ale powodu do niego nie widzę. Nikomu nie jest na rękę żeby do władzy doszli nacjonaliści, ani Rosji ani UE, poza tym nie wierzę że jest ich dość żeby zrobić cokolwiek przeciw jakimkolwiek grupom narodowościowym. Musieli by dojść do władzy a na to się nie zanosi. Niezależnie od tego kto wygra bój o Ukrainę wszystko skupi się na Ruskich a nacjonaliści będą siedzieć w swojej niszy. Janukowycz zostanie to będą ich ścigać aż wyłapią, dojdzie opozycja to skończą jak Kaczyński i będą ich łapać i ośmieszać na każdym kroku bo jak to tak z ksenofobią do Unii...
Sebastian Flak