Nie wiem ilu protestujących popiera postulaty radykałów spod szyldu Bandery, ale wiem, że Rosji bardzo zależy na tym aby tak postrzegano całość protestujących i przy takich środkach jakie zaangażowała na Ukrainie nie chce mi się wierzyć aby pominęła kwestie odpowiedniego przedstawiania sprawy w mediach.
Oczywiście istnieje pewne ryzyko, że na fali protestów radykałowie dojdą do władzy, ale alternatywny scenariusz i Ukraina w ścisłym związku z Rosją to dla nas też nic dobrego nie jest. Zwłaszcza, że z Putinem zaczął ostatnio flirtować również Orban i zdaje mi się, że Rumunia też...
@Constal.
Na wschodzie wielu to bardziej Rosjanie niż Ukraińcy. A Krym to jeszcze inna bajka jest.
Oczywiście istnieje pewne ryzyko, że na fali protestów radykałowie dojdą do władzy, ale alternatywny scenariusz i Ukraina w ścisłym związku z Rosją to dla nas też nic dobrego nie jest. Zwłaszcza, że z Putinem zaczął ostatnio flirtować również Orban i zdaje mi się, że Rumunia też...
@Constal.
Na wschodzie wielu to bardziej Rosjanie niż Ukraińcy. A Krym to jeszcze inna bajka jest.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"