Niezbyt mądry ten obrazek. Z tego co wiem w polskich szpitalach nie ma żadnych problemów z przyjmowaniem Polaków rannych w sytuacjach losowych i nikt w takim przypadku w kolejce nie czeka. Gdyby rząd stwierdził, że będzie w naszych szpitalach leczył Ukraińców chorych na raka, udostępni im możliwość zapisywania się do naszych kardiologów etc to faktycznie miało by sens. Natomiast na SORach miejsca są i mamy niewykorzystane moce przerobowe - więc leczenie tam Ukraińców będzie kosztowało tyle, co leki im podane. Zresztą autor mógłby dodać tam jeszcze trochę głodujących polskich dzieci, których nasz rząd też nie lubi tak jak lubi Ukraińców i jakieś zdjęcia z rzezi Wołyńskiej. Byłoby efektowniej i bardziej emocjonalnie 
Tak w ogóle zauważyłem, że przy sytuacji Ukrainy przez internet przetoczyła się taka fala głupot, bzdur i pierdół, że gender to przy tym pikuś. Gdyby to zebrać w całość wyjdzie, że podpuszczeni przez Żydów Banderowcy zrobili zamieszki aby włączyć Przemyśl do Ukrainy
Nagle się też okazało, że każdy jest ekspertem od spraw wschodnich.

Tak w ogóle zauważyłem, że przy sytuacji Ukrainy przez internet przetoczyła się taka fala głupot, bzdur i pierdół, że gender to przy tym pikuś. Gdyby to zebrać w całość wyjdzie, że podpuszczeni przez Żydów Banderowcy zrobili zamieszki aby włączyć Przemyśl do Ukrainy
Nagle się też okazało, że każdy jest ekspertem od spraw wschodnich.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"