Patafil napisał(a):To się śmiej tzw. baranim głosem! A najbarańszym głosem będą się śmiały twoje ewentualne wnuki, gdy dzieci tych Azjatek odbiorą im pracę, a dzieci Murzynic zatłuką na ulicy.
Jebłem. Dzieci Azjatek będą mym wnukom pracę odbierać.
Imputujesz jak widzę białym ludziom gnuśność, lenistwo, a może i głupotę skoro mają być mniej konkurencyjni na rynku pracy tylko dlatego, że nie posiadają skośnych oczu. Niemniej Patafil może się faktycznie obawiać, że jego dzieci w starciu z Azjatami wymiękną i nie znajdą pracy nawet w McDonaldzie. To zrozumiałe. Ja nie mam się czego bać.
Czarni jak każda inna grupa potencjalnych imigrantów powinni być sondowani żeby później uniknąć problemów związanych z nimi. Kwestia wykształcenia, religii, światopoglądu, czy poglądów politycznych jest tu znacznie bardziej istotna aniżeli kwestia rasowa coby się Patafilowi nie wydawało, bo to one są rzeczywistym źródłem problemów, a nie kolor skóry teoretycznego imigranta. Jestem przez to skłonny wpuścić do kraju ciemnego jak noc murzyna, wykształconego na Harvardzie w US w kierunku medycyny, a przy tym umiarkowanego chrześcijanina, aniżeli śniadego Araba, który celem swego życia postanowił obrać wysadzenie się w warszawskim metrze.
Patafil napisał(a):I naucz się czytać ze zrozumieniem, którą to umiejętność jako Pan Mod powinieneś posiąść już wcześniej. ,,Tysiącletni'' system tradycji to, oczywiści, pewna metafora
Nie pewna metafora tylko pewna bzdura. W znaczeniu, że bzdura to na pewno. Ten twój system liczy sobie zapewne mniej lat co ty i jest konglomeratem twoich osobistych przekonań o charakterze moralnym i przy tym bardzo różnym pochodzeniu. Przynajmniej tak obstawiam... jeżeli tak nie jest to możesz mnie wyprowadzić z błędu wskazując na ten jakże długowieczny zbiór wartości, którego wyznawcą jesteś.
Patafil napisał(a):a co do ewentualnej podległości RosjI, to napisałem wyraźnie, iż jest mimo wszystko lepsza opcja od podległości lewackiej Brukseli.
Nie dostrzegam różnic pomiędzy zgonem spowodowanym dżumą, a cholerą, których charakter miałby sprawić, abym poczuł się zobligowany do wyboru jednym, a drugim.
Patafil napisał(a):Teraz, jako Polak deklarujący tak żarliwie swoją polskość, powinieneś dostarczyć parę przykładów, dlaczego wspomniana wyżej zależność od Brukseli jest dla nas tak bardzo korzystna...
Nie zdołałeś jeszcze wpaść na pomysł, że Polak bardzo żarliwy w przeciwieństwie do jakiegoś rusofila o zdradzieckich skłonnościach jest przeciwnikiem UE w co najmniej takim samym stopniu co federacji rosyjskiej? To jest niezwykłe. Aż chciałoby się napisać...
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch
K.Bunsch