Socjopapa napisał(a):Wiele osób to nie jest społeczeństwo rynkowe, więc mieszasz się w zeznaniach, bo raz przypisałeś coś społeczeństwu rynkowemu, a teraz przypisujesz to samo wielu osobom.Wydaje mi się, że nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, być może nie wypowiedziałem się precyzyjnie na tyle aby było to dla Ciebie zrozumiałe.
Zatem - niektóre osoby wyznają wartości, które przypisuje się społeczeństwu rynkowemu, gdy te osoby stanowią większość społeczeństwa.
Nie wpływa to zresztą na argument, gdyż chodzi o wartości (rynek determinuje np: moralność) i wywodzenie z tegoż, czy coś jest ok. Jednostka czy społeczeństwo to aspekt ilościowy.
Cytat:A ja się z tym nie zgodziłem, bo nie raczyłeś wykazać czym się owa bzdurność objawiała.Nieprawdą jest, że doktryna socjalizmu, czy też JA, nie uwzględnia tego, co wymieniłeś.
Cytat:Przecież nie ruszyłem Twojej wypowiedzi?:pAspie Joke ;p W przenośni ruszyłeś.
Cytat:W takim na przykład PRL były świetnie zniwelowane. :lol2: Ale w ZSRR jeszcze lepiej, więc mniemam, że to jest Twój cel.Nie jest to moim celem. Kieruję się do takich państw jak kraje Europy Zachodniej oraz Skandynawia.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL