Łoś napisał(a):Jakieś uzasadnienie? Gdzie jest błąd?
W założeniu contra factum, że konkurowanie o pracowników i zwyczajna uczciwość w społeczeństwie rynkowym nie będą istnieć. Przecież już to napisałem.
Łoś napisał(a):Bynajmniej co? Dlaczego? Czy zechciałbyś wyjaśnić swoje stanowisko?
Społeczeństwo to nie jest X ludzi, jak twierdzisz, tak jak drużyna w wojsku to nie jest kilku gości z bronią.
Łoś napisał(a):Nic z tego nie zrozumiałem.
Obawiam się, że prościej nie umiem (albo mi się nie chce - nie mam pewności).
Łoś napisał(a):Tzn? Jakich pomysłów? Kto się wycofuje? Dlaczego MUSI? A może CHCE?
Przecież była niedawno dyskusja o skandynawskim micie - nie chce mi się powtarzać. Jak to, socjalista miałby chcieć zejść z drogi wyrównywania różnic społecznych?!? :8O: Zdrajca!Sprzedawczyk!Kapitalistyczny szpieg!
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd