fertenbitenhiy napisał(a):A kto przy zdrowych zmysłach kwestionuje istnienie formalności?Kwestionuje się istnienie formalności na różnych poziomach i aspektach.
Cytat:Niby jak państwo i umowy między ludźmi miałaby funkcjonować? Na słowo?A jak umówisz się z kumplem, że coś zrobicie np: wyskoczycie na piwo, to też spisujesz formalną, pisemną umowę? Ale jak pożyczyłbyś 5 zł o umowie byś raczej nie myślał, ale już przy 20 tys. złotych, to o umowie pisemnej łatwiej byś pomyślał?
Cytat:Znaczy ok, teraz można nagrywać wypowiedzi, ale to też formalność.Pod warunkiem, że strony wyrażą zgodę.
Cytat:Ja jestem jednak zdania, że dzisiaj wykorzystując dostępne nam narzędzia spokojnie można by pozbyć się uciążliwości tego systemu i zrobić to taniej.Najlepiej jakbyś podawał konkrety. Bo na ogólnikach to się większość zgodzi, lecz każdy mówi o czymś swoim.
Cytat:Pewnie przy okazji można by znacznie zmniejszyć ilość zatrudnionych urzędników (wiem tobie jako socjaliście nie podoba się zwalnianie ludzi).Lubię jak ludzie mają pracę, zarabiają, wychowują dzieci, robią zakupy, rozwijają się itd.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL