DziadBorowy napisał(a):To czemu się nie zastosujesz do tego co radzisz i się jednak wypowiadasz ?
Najwyraźniej,mamy kolejnego eksperta od rankingów wszelkiej maści.
Mógłbym spytać co jest konkretnie nie tak w określonych rankingach ale nie zapytam bo odpowiedź będzie taka jak zwykle. Coś w stylu "wiadomo, że są złe bo wynika z nich coś innego niż mi się wydaje"
Chcesz pisać w tym miejscu o analizach wielowymiarowych opartych o metody tachometryczne? Naprawdę?
Coś mi się wydaje, że to Ty nie masz pojęcia jak tworzone są rankingi, pozycjonowania, segmentacja, kategoryzacja, etc, etc.
Ale jeśli masz coś do powiedzenia w tym zakresie, to zaproponuj ubite pole, zamim coś bezsensownego napiszesz.
A propos-militarnej siły uderzeniowej Rosji, do teraz jest drugim graczem na świecie, bez względu na to co się "politycznie poprawnym" wydaje w ich rankingach. Doktryna NATO, nadal nawiązuje i opiera się głównie na tym co Rosja może, a nie co nie może. Doktryna USA także bierze pod uwagę w pierwszej kolejności pozycję militarną Rosji. To wymysł? Pisałem o sile lądowej tej armii, o sile lotnictwa strategicznego, o marynarce wojennej, itd. Wszystko w nawiązaniu do konfliktu krymskiego i ukraińskiego. Odpowiedzią ze strony "mądrych głów" było: Rosja się już dławi, Rosja upada, etc. etc.
Ku....wa jak można tak debilnie podchodzić do tematu?
A potem się dziwimy, że ubyło nam 30% społeczeństwa w jakiejś wojnie. No, ale jak sądzą niektórzy propagatorzy mocarstwowości RP, potęgą imperialną byliśmy nawet w XVIII w.