Sziurad napisał(a):Chcesz pisać w tym miejscu o analizach wielowymiarowych opartych o metody tachometryczne? Naprawdę?
Coś mi się wydaje, że to Ty nie masz pojęcia jak tworzone są rankingi, pozycjonowania, segmentacja, kategoryzacja, etc, etc.
Ale jeśli masz coś do powiedzenia w tym zakresie, to zaproponuj ubite pole, zamim coś bezsensownego napiszesz.
Załóżmy roboczo, że nie mam pojęcia. Proszę mnie oświecić i wskazać co jest nie tak w owych rankingach.

Cytat:A propos-militarnej siły uderzeniowej Rosji, do teraz jest drugim graczem na świecie, bez względu na to co się "politycznie poprawnym" wydaje w ich rankingach.Jak to jest możliwe przy zaledwie mniej więcej 6 krotnie większych (nie uwzględniając korupcji) wydatkach na armie niż Polska pewnie się nie dowiemy. Pozostaje uwierzyć na słowo Sziuradowi. Zresztą gdy Rosja pchała się do Czeczeni też była drugą potęgą militarną na świecie - a nie tylko dostała w dupę, ale w dużej części dostała w dupę dzięki uzbrojeniu, które wygłodniali krasnoarmijcy sprzedawali Czeczenom aby uzupełnić braki w aprowizacji

Cytat:. No, ale jak sądzą niektórzy propagatorzy mocarstwowości RP, potęgą imperialną byliśmy nawet w XVIII w.Kto i gdzie tak twierdzi?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"