pilaster napisał(a):Była i jest częścią Rosji czego nikt nigdy nie kwestionował. Fragment Gruzji podbity przez Rosję w 2008 od tej pory okupowany, to tzw "Osetia południowa"
Zgodnie z prawem międzynarodowym Osetia Południowa stanowi część Gruzji. Obecnie siedzą tam Rosjanie. Rzecz dotyczyła poszerzenia wpływów Rosjan, czego dowodziłem. Ty zaoponowałeś. Nie wiem, o co ci chodzi. Rzeczywiście, nie ma z kim dyskutować.
pilaster napisał(a):ci głupsi zbankrutują, ci cwańsi nie i wykupią tych głupszych. Średni poziom sadownictwa się podniesie
Zajebiste, ale tylko w teorii. Obecnie 1% bogaczy na świecie ma tyle kasy co pozostałe 99% ludzkości. Rzeczywiście, poziom życia wzrósł przeogromnie. Mamy 99% głupków i 1% cwaniaków. Kul.
pilaster napisał(a):Nic podobnego. Straty byłyby takie same, a korzyści żadne.
Klasyczna teza z pilastrowej dupy. Hitler traktował kraje satelickie nawet lepiej niż własne ziemie (pod pewnym względem). Jakoś nie widziałem zmasakrowanych miast w Czechosłowacji i na Węgrzech. O stratach ludzkich nie wspominam, bo co to Pilastra obchodzi, że inteligentniejsza część społeczeństwa została wycięta w pień.
pilaster napisał(a):Zresztą obecnie polska gospodarka jest ponad dwa razy większa niż w czasach PRL, czyli była to bardzo korzystna wyprzedaż.
Ta. Na papierze na pewno tak jest. "Dwa razy" większe bezrobocie i "dwa razy" droższe koszty utrzymania. No ale mamy smartfony. Tylko, że ludzie smartfonów nie jedzą.
pilaster napisał(a):Cały czas straszą nas jakimiś mitycznymi rosyjskimi czołgami pod domem. Ale jakoś tych czołgów ani widu, ani słychu :lol2: Zresztą nie dziwota. Taki czołg kosztuje. Sporo. A jego używanie kosztuje jeszcze więcej. Rosji nie stać.
Pożyjemy, zobaczymy. Choć też mam nadzieję, że Rosja w końcu "pierdolnie". Tylko, że co będzie później, tu już miałbym obawy...