Adam_S napisał(a):Z tego co wiem AvtoVAZ ma się finansowo całkiem nieźle..
Bo schodzi z ceną. Nawet w Polsce rosyjskie samochody są znacznie tańsze od europejskich, ale jakoś cholera, nie mają specjalnego wzięcia. Ciekawe dlaczego?
Cytat:Lepszy, lepszy. Iran nie ma kultury arabskiej.
Tak z ciekawości to sprawdziłem wg mojej metodologii. Siła armii irańskiej to raptem 6,12% rosyjskiej (ponad szesnaście razy mniej niż Arabia S), a jej operacyjność to zaledwie 3 010, czyli trzydzieści siedem razy mniej od saudyjskiej
W ogóle budżet wojskowy Iranu jest mniejszy niż ...Polski, a do tego, ponieważ to kraj straszliwie skorumpowany (dużo bardziej niż Arabia S), do wojska trafiają już jakieś bardzo niewielkie kwoty
Kultura, nie kultura, mentalność, nie mentalność, w razie konfliktu Saudyjczycy zmiotą armię irańską z powierzchni ziemi. :roll:
Iran to papierowy tygrys.
Cytat:W sektorze militarnym pewien minimalny stopień kompetencji i uczciwości jest wymuszany przez starą gwardię z KGB i okolic. Jak ktoś przegina przysłowiową pałę z korupcją i niechlujstwem to oni już zadbają by tego pożałował.
Bo oczywiście KGB jest kolejną wyspą kompetencji, uczciwości i pracowitości. :lol2: