Jak Wam się podoba nowa edycja serialu "Kosmos"?
Poprzednią zrobił Carl Sagan w 1980 roku.
Główną postacią obecnej jest astrofizyk Neil deGrasse Tyson, a zespół tworzą również m.in.: Brannon Braga (seriale "Star Trek"), Ann Druyan (poprzednia edycja "Kosmos", "Kontakt"), Seth MacFarlane (Family Guy), Bill Pope ("Matrix", "Spiderman"), Alan Silvestri (muzyka).
Muszę przyznać, że jak dla mnie to dobrze to na razie wygląda.
Ładna, bezbożna wizja z wytykaniem bezużyteczności religii w aspekcie poznawczym, krytykująca podejście "wierzenia na słowo" i wychwalająca metodę naukową.
Poprzednią zrobił Carl Sagan w 1980 roku.
Główną postacią obecnej jest astrofizyk Neil deGrasse Tyson, a zespół tworzą również m.in.: Brannon Braga (seriale "Star Trek"), Ann Druyan (poprzednia edycja "Kosmos", "Kontakt"), Seth MacFarlane (Family Guy), Bill Pope ("Matrix", "Spiderman"), Alan Silvestri (muzyka).
Muszę przyznać, że jak dla mnie to dobrze to na razie wygląda.
Ładna, bezbożna wizja z wytykaniem bezużyteczności religii w aspekcie poznawczym, krytykująca podejście "wierzenia na słowo" i wychwalająca metodę naukową.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!