jeahwe napisał(a):możesz podać źródło danych oraz metodologię liczenia PKB?
Conference Board. W wartości dolara 1990 wg cen stałych.
Też byłem zdziwiony po serii artykułów w Polskiej prasie wychwalającej tempo wzrostu węgierskiej gospodarki.
Tymczasem Rosja na Krymie wprowadza rosyjski porządek. Sowiecki żołdak zastrzelił ukraińskiego oficera który nie chciał wyrzec się przysięgi złożonej armii ukraińskiej. Ciekawe tylko czy strzałem w tył głowy.
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjski...cera/vrk9z
pilaster napisał(a):DziadBorowy
A konkretnie jakich? Jedyną sensowną jaką znalazłem było obniżenie PIT przy podwyższeniu VAT. Akurat to samo, co w Polsce zrobiło PO (choć na mniejszą skalę)
O to właśnie mi chodziło.
Cytat:Reszta to pierdoły bez żadnego znaczenia, albo rzeczy bardzo dla kraju szkodliwe (jak "ceny regulowane" na prąd gaz i wodę, czy przymusoewe zmienianie umów kredytowych z mocą wsteczną)Pełna zgoda. Już obecnie pozostałe działania Orbana zniwelowały pozytywny efekt wynikający ze znaczącej obniżki podatków. W ciągu kilku najbliższych lat Węgry czeka potężny kryzys. Orban będzie jednym z tych polityków, którzy wylatują z wielkim hukiem.
Orban to narodowy socjalizm w najczystszym wydaniu. I oczywiście wyjdzie to Węgrom bokiem.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"