DziadBorowy napisał(a):Bzdura. Znam osobę w bardzo dużym stopniu inwalidztwa. Jest absolutnie niesamodzielna, wymaga stałej opieki. Koszta tego wszystkiego są ogromne. Od państwa dostaje jakieś ochłapy ale lwia część pomocy dla niej idzie przez organizacje i fundacje prywatne - nie tylko sprzęt medyczny ale i rzeczy takie jak internet i komputer dostosowany do jej potrzeb do kontaktu ze światem.Ja też znam takie osoby, ale znam również inne. To nie zmienia istoty rzeczy. U nas socjalizmu masz tyle co liberalizmu. Pomieszanie z poplątaniem, dla partyjnych kolesi i zagranicznego kapitału.
Te rzeczy trzeba reformować, sprawdzać, ewaluować, nadzorować itd. W Niemczech, GB, państwach nordyckich to funkcjonuje. Ludzie też narzekają, ale poziom życia i społecznego włączenia jest o wiele większy, niż na wschodzie, czyli Polsce. Zresztą w Szwecji, Danii w urzędach można spotkać mniejszości narodowe np: Marokańczyków, Rosjan, osoby niepełnosprawne, a u nas spotkasz dalszą rodzinę królika i mu bliskich osób
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL