Łoś napisał(a):Możemy coś jeszcze dorzucić. Ty metodologa, ja fałszowanie, ktoś ma coś jeszcze do ubzdurania?
Czyli będziesz się głupio upierał, że metodologia jest dobra ??:lol2:
Cytat:W konsekwencji mam rację. Prawa ochronne są potrzebne i chcą ich Ci najniżej w hierarchii.Masz rację, ponieważ twierdzisz, że masz rację. Ok.
A to, że ktoś czegoś chce nie oznacza, że wychodzi mu to na dobre na dłuższą metę. Każdy przywilej i prawo ochronne ma swoją cenę, problem w tym, że Ci którzy chcą ochrony nie dostrzegają ceny, którą zazwyczaj płacą za to inni (np. nie mogący znaleźć pracy przez nadmiernie uregulowany rynek).
Cytat:Twierdzę, że pod płaszczykiem wolności akceptowałbyś przysłowiową pracę dzieci w kopalniach, oczywiście nie swoich. Zawsze mogą nie pracować i umrzeć z głodu.Gdyby alternatywą dla pracy dzieci byłą ich śmierć z głodu oczywiście, że bym to akceptował. Nie jestem socjalistą czy komunistą i w obronie "ideałów" nie skażę ludzi na śmierć głodową.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"