DziadBorowy napisał(a):No to mnie to dotyczy. Mogę się zatem na te tematy wypowiadać? Bo niestety wbrew mniemaniom Łosia o mnie decydować o nich niestety nie mogę.Nie możesz powiedzieć, że wiesz co jest dla nich korzystne, a co nie. Możesz powiedzieć, co chciałbyś aby było albo co wg mogłoby być. A skoro oni podpisują porozumienie, tzn., że mają w tym interes i tego chcą.
Cytat:To, że nie dostrzegasz, że w wielu krajach trzeciego świata nie jest tak różowo jak w zamożnej Europie i bieda oznacza coś więcej niż brak "godnej pensji" pozwalającej na zakup Ipada to już nie mój problem.To nie oznacza, że usprawiedliwia się tym zatrudnianie dzieci w kopalniach, czy inne nadużycia.
Cytat:Ciekawe jaką alternatywę Łoś ma dla tych ludzi. Mają strajkować i czekać aż być może dotrze do nich kolejna porcja pomocy humanitarnej ? :lol2:Wiem, że dzieci nie powinny pracować w kopalniach, tak jak bieda nie usprawiedliwia np: niewolnictwa. Od tego trzeba zacząć. Jeżeli pomoc humanitarna ma w tym pomóc, to dobrze.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL