Baptiste napisał(a):Ale nie ma się o co kłócić. Sam stosunek przemysłu do usług nie mówi nam o tym czy mamy do czynienia z dużym, rozwiniętym przemysłem czy też z małym.
Przepraszam, a jak "miałby" wyglądać ten stosunek dla państwa o polskim PKB ?
Tak, aby przemysł Polski produkował więcej (ilościowo) od Niemieckiego ?
Nie chce mi się liczyć dokładnie, ale wydaje mi się na pierwszy rzut oka, że Polska musiałaby mieć do tego przemysł wielkości... w okolicy 130% obecnego PKB.
Białoruś ma "ledwie" 46.2%... :roll: (co wystarczy, by nowoczesną ekonomię wyprowadzić z równowagi).
100 % nie jest nawet teoretycznie możliwe (nawet transport nie mógłby istnieć ! ani warzywniak), nie mówiąc o 100%+natychmiastowym wzrośnie gospodarczo-przemysłowym o następne kilkadziesiąt :8O:
Polska gospodarka notuje wzrost gospodarczy. Ma mieć PKB na osobę równą Niemieckiemu w okolicy 2035. Jeżeli proporcje się zachowają, Polski przemysł będzie wtedy wciąż produkował dwukrotnie mniej od przemysłu Niemiec (ze względu na różnicę w liczbie ludności); lecz więcej od Niemieckiego w przeliczeniu na jednego obywatela...
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.