exodim napisał(a):Nie ma takiego języka jak szwajcarski. Język, którym się posługuje 3/4 Szwajcarów to dialekt niemieckiego.
Dopiero co nikt się nim nie posługiwał, a już mamy przegięcie w drugą stronę...
exodim napisał(a):Byłem, to wiem.
A ja byłem w Norwegii przez tydzień, co jednak nie uczyniło mnie znawcą ich języka, kultury, itd. Masz taki fajny implant co wszczepia Ci absolutną znajomość kraju do którego przyjechałeś na parę dni?
exodim napisał(a):A, że dialekt ten różni się od niemieckiego właściwie tylko w mowie, to trudno o książki w tym dialekcie.
No tak, bo to język, a nie dialekt. Za to w języku szwajcarskim książki są pisane, czytane i sprzedawane. Zgłoś reklamację do sprzedawcy implantu, bo coś szwankuje.
exodim napisał(a):Słyszałeś żeby ktoś napisał książkę np. w języku amerykańskim, brazylijskim albo tunezyjskim?
Oho, nie dość, że stajesz się socjalistą, to jeszcze wyższość ignorancją Ci się włącza. Widać te schorzenia idą w parze, bo dotychczas rozmaite cobrasy celowały w tym, żeby chełpić się swoją ignorancją i twierdzić, że ignorancja stanowi o ich przewadze.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd