Profesor twierdził również, że powinniśmy byli oddać Niemcom Gdańsk i wejść w sojusz z III Rzeszą, o Davidzie Irvingu rewizjonistycznemu historykowi mówił zaś "Człowiek, któremu z racji ogromnych zasług - zebrania lub odtajnienia i udostępnienia kluczowych dokumentów III Rzeszy, czapką buty czyścić by trzeba."
To tyle o jego kompetencjach historycznych, a ja piszę o języku.
To, że sowiecki to rusycyzm, nikt nie musi tłumaczyć ale do nas trafić mógł również jako germanizm czy anglicyzm patrz. "Soviet Union".
Może dlatego taki żywotny, bo nie rozumiem dlaczego ludzie z taką lubością wolą używać języka okupanta, dając mimowolnie świadectwo tego, że wyżej cenią jego kulturę i język niż swój własny.
To tyle o jego kompetencjach historycznych, a ja piszę o języku.
To, że sowiecki to rusycyzm, nikt nie musi tłumaczyć ale do nas trafić mógł również jako germanizm czy anglicyzm patrz. "Soviet Union".
Może dlatego taki żywotny, bo nie rozumiem dlaczego ludzie z taką lubością wolą używać języka okupanta, dając mimowolnie świadectwo tego, że wyżej cenią jego kulturę i język niż swój własny.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.