korsarz napisał(a):zasugerowałeś, że skoro takie rzeczy się dzieją to jest to jakaś ogólna tendencja potwierdzająca i ugruntowująca Twój notoryczny atak na przedsiębiorców i pracodawców.
Nie było moją intencją sugerowanie, że ogólną tendencją jest siekanie pracowników tasakiem.
Cytat:Staczasz się na meandry prymitywnego kolektywizmu, któremu do tej pory przewodził na tym forum Łoś.
Cóż, byt kształtuje świadomość. Jeśli bytuję w firmach, w których widzę jak ja lub inni pracownicy są przewalani przez "przedsiębiorczych darczyńców" to mnie to denerwuje.
Cytat:Lumber, kiedy Ty pojmiesz rzeczywistość? Może zamiast wpatrywać się ze łzami w oczach w Ikonowicza, sięgniesz po wiedzę z zakresu ekonomii?
Chyba zwracasz uwagę tylko na moje posty o pracodawcach. Jakbyś popatrzył na te o państwie, to wiedziałbyś że nie popieram wysokich podatków, że jestem przeciwny różnorakim składkom typu ZUS, bo to uderza i w pracownika i w pracodawcę, a państwo w zamian oferuje bardzo mało, albo w ogóle nic jak w przypadku bliskiej mi osoby.
Cytat:Kwalifikacje większości tutejszych prymitywów i komuchów są poniżej oczekiwań rynku
To raczej kwalifikacje rynku są poniżej moich oczekiwań. Polsko-cebulacki rynek jest nastawiony na to, by harować jak wół za możliwie jak najmniejszą wypłatę. Przynajmniej tak się zachowuje ów rynek w miejscach, w których jest wysokie bezrobocie.
Cytat:nie przeszkadza im to jednak opluwać swoich dobroczyńców, szczekać i zachęcać do kradzieży.
Jeśli umawiam się z moim dobroczyńcą na 10 zł za wymianę świetlówki w trudno dostępnym miejscu, a za 300 wymienionych świetlówek, głupio się tłumacząc, płaci 1 800 zamiast 3 000 zł to jestem za tym, żeby zdechł ten parszywy pomiot kapitalizmu. Rozumiem, że niektórzy wolnorynkowcy by mu jeszcze ojebali pałę w ramach wdzięczności i kapitalistycznej solidarności, ale to nie dla mnie. Pracując bardzo wolnorynkowo, bo na czarno, nie można się niestety z takim czymś zgłosić do PIPu. Dobroczyńca natomiast wie, że sobie może na swoją dobroczynność pozwolić, bo ma pod ręką wielu innych ludzi na miejsce tego, komu się nie spodoba jego wylewne dobrodziejstwo.
Cytat:bogactwo kraju bierze się z wolności gospodarczej. Im więcej przedsiębiorców w kraju tym większy potencjał. Niestety cobras i lumber chcą to zniszczyć.
Im więcej przedsiębiorców, którzy są w porządku wobec swoich pracowników tym lepiej.
Cytat:czy zatem cobras i lumber mają mentalność żebraczą? kto ich tak skrzywdził?
Mentalność żebracza jest gdy chcesz zapłaty w zamian za nic nie robienie. Ja mam taką mentalność, że chcę prawidłowej zapłaty za to co zrobiłem.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać