lumberjack napisał(a):Nie było moją intencją sugerowanie, że ogólną tendencją jest siekanie pracowników tasakiem.
od dłuższego czasu sugerujesz, że pracodawcy w tym kraju to wyzyskiwacze.
lumberjack napisał(a):Jeśli bytuję w firmach, w których widzę jak ja lub inni pracownicy są przewalani przez "przedsiębiorczych darczyńców" to mnie to denerwuje.
to trzeba zmienić pracę.
lumberjack napisał(a):Chyba zwracasz uwagę tylko na moje posty o pracodawcach. Jakbyś popatrzył na te o państwie, to wiedziałbyś że nie popieram wysokich podatków, że jestem przeciwny różnorakim składkom typu ZUS, bo to uderza i w pracownika i w pracodawcę, a państwo w zamian oferuje bardzo mało, albo w ogóle nic jak w przypadku bliskiej mi osoby.
to w czym rzecz? :roll:
lumberjack napisał(a):To raczej kwalifikacje rynku są poniżej moich oczekiwań. Polsko-cebulacki rynek jest nastawiony na to, by harować jak wół za możliwie jak najmniejszą wypłatę. Przynajmniej tak się zachowuje ów rynek w miejscach, w których jest wysokie bezrobocie.
to jest nieprawda, są zawody i firmy w Polsce, które gwarantują wysokie uposażenie. A jak lumber ma za złe, że zarabia mało to niech założy firmę i sam próbuje być sobie szefem.
lumberjack napisał(a):Jeśli umawiam się z moim dobroczyńcą na 10 zł za wymianę świetlówki w trudno dostępnym miejscu, a za 300 wymienionych świetlówek, głupio się tłumacząc, płaci 1 800 zamiast 3 000 zł to jestem za tym, żeby zdechł ten parszywy pomiot kapitalizmu.
mówiłem już, to wtedy lumber powinien zmienić pracę. Najbardziej niezawodną formą ochrony pracowników jest istnienie wielu pracodawców. A to gwarantuje jedynie gospodarka rynkowa.
lumberjack napisał(a):Mentalność żebracza jest gdy chcesz zapłaty w zamian za nic nie robienie. Ja mam taką mentalność, że chcę prawidłowej zapłaty za to co zrobiłem.
zatem niech lumber coś robi w tym kierunku zamiast narzekać. Już jeden cobras chciał tutaj ustawą znosić ubóstwo, lumber chce mu towarzyszyć?
Baptysta napisał(a):Oczywiście większość z nich sukcesu żadnego nie osiągnęła i zwyczajnie upadła.
z pustego i Salomon nie naleje, innymi słowy jak nie ma wolności gospodarczej to przedsiębiorcy choćby chcieli nic nie uradzą.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!