korsarz napisał(a):a desperacja wynika z czego? :roll:
Z braku środków na życie w regionie o wysokim poziomie bezrobocia.
Cytat:no to kiepskie zawiera lumber kontrakty.
Nie wiem czy to ogarniasz w swoim wolnorynkowym umyśle, ale gdybym wiedział jak będzie to bym nie zawarł takiego kontraktu.
Cytat:a bądźcie sobie, kogo to obchodzi? :wall:
No z tego co widzę, to co najmniej jedną osobę to obchodzi, czyli ciebie.
Cytat:nareszcie to lumber przyznał.
W swojej tajnej komunistycznej kwaterze knuję spiski przeciw kapitalistom odkąd skończyłem sześć lat.
Cytat:poprawe doli robotnika może przynieść jedynie kapitalizm.
Jeśli kapitalizm to coś czego można doświadczyć w ramach pracy na czarno w jednej z setek chujowych firm, to walić to. To znaczy, że i w kapitalizmie i socjalizmie robotnik będzie miał do dupy.
Cytat:czyli płacić ludziom więcej niż ich praca jest warta? :8O:
Czyli nie stosować mobbingu; nie przymuszać do nieodpłatnej pracy po godzinach; jeśli pracownik ma na akord to nie przymuszać go do siedzenia w pracy bez celu, bo a nuż widelec ktoś zadzwoni i coś tam będzie chciał; płacić za należne urlopy; dawać należne urlopy; nie łudzić awansem i podwyżką; nie wymyślać sztucznych problemów, żeby obciąć pensję; szanować zwykłego producyjniaka i robotnika; dotrzymywać umowy itp. rzeczy, z których jak widać twoja czerstwa ideologia nie zdaje sobie sprawy. Ale to dobrze, bo nigdy nikogo nie przekonasz do swoich poglądów prowadząc dyskusję tak jak teraz.
Cytat:''...człowiek stanie się silniejszy, mądrzejszy, subtelniejszy. Jego ciało będzie bardziej harmonijne, ruchy rytmiczniejsze a głos bardziej melodyjny. Przeciętna ludzkich uzdolnień osiągnie poziom którym charakteryzował się Arystoteles, Goethe czy Marks. A rzeki będą same płynąć pod górę.'' - Lew Trocki
To bzdura i nigdy czegoś takiego nie napisałem.
Cytat:niedoczekanie.
Od dawna już nie piszesz o postmodernizmie... może libertarianizm też ci przejdzie
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać