Argen napisał(a):Nikt tak nigdy nie twierdził.Ja twierdzę.
Cytat:To, że demokracja jest niekompatybilna z państwem minimalnym nie oznacza, że każda dyktatura prowadzi do państwa minimalnego.Tego zaś nie twierdziłem.
Cytat:Niemniej demokracja faktycznie doprowadziła do zwycięstwa przynajmniej jednego tych typków.Nie doprowadziła, tylko nie była w stanie przeciwdziałać jego zwycięstwu gdy dostał zbyt dużo władzy, z powodów oczywistych siła skupiona w jednym ręku działa efektywniej niż w wielu.
Cytat:Historycy prowadzą spory nawet co do tego, czy król był właścicielem kraju w okresie monarchii patrymonialnej nie wspominając o jej późniejszym okresie, więc znowu chybiłeś.Czy ja gdzieś odwoływałem się do historii? To będzie nowa monarchia oparta na własności inna nie była by zgodna z minarchizmem lub zwyczajnie nie była by stabilna.
Cytat:Naprawdę sądzisz, że pragnę powrotu do monarchii patrymonialnej?Nie jest ważne czego pragniesz tylko do czego dojdzie jak będziesz realizował swoje przekonania. Strajkujący robotnicy z Solidarności też pragnęli czegoś innego niż im wyszło.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.