Sofeicz napisał(a):Zakłady z tobą to czysta przyjemność :p - jaki wyznaczasz horyzont czasowy i czy moje wnuki tego dożyją?
Horyzont czasowy podałem. Lata 2015-2025 (kiedyś obstawiałem termin 2020-2030, ale Putin swoimi ukraińskimi awanturami znacznie go przyspieszył)
Xeo95
Cytat:W jaki sposób rozpad Czechosłowacji miałybyć analogiczny do rozpadu ZSRR i
Rosji?
W nijaki. chodzi o to, zeby pokazać,ze rozpad jakiego kraju na mniejsze nie musi oznaczać pogorszenia poziomu życia mieszkańców. W Rosji będzie na odwrót. Najpierw pogorszenie (już zachodzi), potem rozpad, po rozpadzie polepszenie
krystkon
Cytat:Izolacja skonsoliduje Rosję, rozbudzi w społeczeństwie patriotyczne uczucia a
wspólny wróg zmobilizuje Rosjan do zacieśnienie współpracy, ograniczy wewnętrzną
rywalizację i poprowadzi ich do osiągnięć.
Tak samo jak za Stalina? :roll:
Cytat:Kupią wszystko w Chinach.
Dlaczego do tej pory nie kupowali? Czym zapłacą?
Cytat:dopóki sami nie rozkręcą się w produkcji żywności
Dlaczego do tej pory się nie rozkręcili?
Cytat:A w ogóle to wstyd jest, żeby Rosja sama nie potrafiła wyżywić się.
Owszem, wstyd jest. Zresztą nie dotyczy to tylko żywnosci. W Rosji nie wytwarza się praktycznie żadnych towarów konsumpcyjnych.
I istnieje zapewne jakiś powód, dla ktorego tak jest.
DziadBorowy
Cytat:Ja mam wrażenie, że narazie popierają embargo
A ja mam wrażenie, że nie popierają, tylko że każdy, który to powie głośno, może mieć duże problemy.
A to ze czeka ich drastyczne zmniejszenie poziomu życia, to dobrze wiedzą. I że zafundowała im to władza, też.
bunty wybuchają nie wtedy, kiedy sytuacja jest zła, tylko wtedy kiedy sie zmienia, albo na gorsze, albo ...na lepsze.