Wilk napisał(a):A ostatnie 10 lat wyglądało tak jak te kilka miesięcy od majdanu? Histeria wybuchła kiedy ze smrodem palonych na Ukrainie opon przywiało do nas i widmo wojny. Wcześniej sytuacja był zupełnie stabilna.
Stabilna tak jak i we Francji w 38 kiedy to Polska swoim zupełnie nieuzasadnionym sprzeciwem wobec korytarza do II wojny światowej doprowadziła
Jak to szło? "Byle polska wieś zaciszna byle polska wieś spokojna"? 
Nie jesteś z tych głupich, ale mam wrażenie, że jesteś z rejonu Polski w którym problem relacji polsko-ukraińskich zna się głównie z mediów. Tych lub innych. Martyrologicznych lub nie, niszowych czy głównych. Jedno gówno w tych kwestiach. Ale jeżeli moje wrażenie jest słuszne to to chuj tam wiesz na ten temat. A nawet jak wiesz to chuja z tego rozumiesz.
PS. Pisząc o ostatnich 10 latach od Majdanu miałem na myśli stosunki polsko-rosyjskie a nie sytuację na Ukrainie (która była nawet gorsza niż te stosunki)
krystkon napisał(a):Liczy się to komu ufasz i komu nie ufasz.
Tym bardziej powinieneś zatem być w Rosjii a nie tutaj. Masz jakąkolwiek odpowiedzialność za własne słowa czy tak sobie klepiesz w necie?
Już za 830 złotych możesz polecieć
Warszawa-Moskwa 15 października. Pewnie nawet taniej znajdziesz - pierwszy lot jaki mi się w google pojawił.lumberjack napisał(a):Odnoszę wrażenie, że na Ukrainie była tak duża bieda i korupcja, że ludzie mieli tego zwyczajnie dosyć.
Odnosisz dobre wrażenie - widziałem za jakie stawki Ukraińcy u nas potrafili pracować z miną jakby Pana Boga za pięty złapali. A teraz złe siły zachodu wszystko spierdoliły - nie będzie wspaniałej niematerialnej kultury - ludowi wódka i kartofle się znudziły
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"