lumberjack napisał(a):Naprawdę ludzie są według ciebie tak bardzo podli? Rozumiem, że masz do czynienia z Niemcami, a to znaczy, że już coś jest na rzeczy![]()
ale gdy biorę pod uwagę moje doświadczenie życiowe to wydaje mi się, że ludzie są generalnie całkiem ok. Bardzo rzadko zdarza mi się zetknąć z jakąś mendą; o wiele, wiele razy częściej spotykam ludzi przyjaznych, sympatycznych, skorych do współpracy. Żadne tam agresywne czy debilne małpy, tylko spoko ludzie.
Bo zyjesz w postkomunie o umiarkowanych roznicach spolecznych i zachowujacych sie wciaz w polskiej kulturze wartosci wzajemnego poszanowania sie.
Gdybys wyjechal na Zachód dwoiedzialbys się ze czlowiek dla.czlowieka moze byc zwyczajnie mięsem.

ale gdy biorę pod uwagę moje doświadczenie życiowe to wydaje mi się, że ludzie są generalnie całkiem ok. Bardzo rzadko zdarza mi się zetknąć z jakąś mendą; o wiele, wiele razy częściej spotykam ludzi przyjaznych, sympatycznych, skorych do współpracy. Żadne tam agresywne czy debilne małpy, tylko spoko ludzie.