Socjopapa napisał(a):Nie, on ich zatrudnia, żeby wykonywali inną pracę niż on. Skoro jesteś ignorantem w zakresie prowadzenia chociażby najmniejszego przedsiębiorstwa, rekomenduję, żebyś skorzystał z okazji, żeby pomilczeć. Nie rozumiem tej tendencji do potwierdzania swojej ignorancji...Dzięki za opinię na mój temat. Przyznajesz, że czegoś nie rozumiesz (tendencji), to kto tu jest ignorantem?
FlauFly napisał(a):Jeśli tak jego pracownicy pracują więcej, to dlaczego to nie oni są na jego pozycji? I nie, nie wszyscy dziedziczą majątki, wręcz mniejszość.Myślisz, że jak pracownik będzie pracował 24 h na dobę, to nagle stanie na miejscu szefa, który jest właścicielem przedsiębiorstwa? A propos sformułowania Socjopaopy, ciekawe pojęcie prowadzenia przedsiębiorstwa.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL