ErgoProxy napisał(a):...wpływy Rosji są głęboko zakorzenione w myśleniu ludzi uformowanych przez PRL, co wyłazi na przykładzie Wilka, gadającego już jednym głosem z pitbullem. Niby niezaskakujące, ale da się upaść niżej?
Mam 36 lat. Jak niby PRL uformował mi myślenie debilu.
ErgoProxy napisał(a):Czort wie, ludzie z wypranymi mózgami są trudni do pojęcia.
Nie tak bardzo. Ty masz ewidentnie wyprany, a jednak co nie co pojmuję w tej breji którą tutaj wylewasz.
ErgoProxy napisał(a):Cożeś napisał w temacie o Snowpiercerze? Że należy wrócić w dzicz, nawet jeśli zniszczy się przy okazji cywilizację.
:lol2: hahaha co za debil. Pisałem że NALEŻY powrócić w dzicz? :lol2: "Kłania się Teodor Kaczyński aka Unabomber i Ernst Junger (anarcha i waldgänger). Wysadzamy sobie wyjście z pociągu materiałem wybuchowym i wychodzimy. Jeżeli wysadzimy przy tym cały pociąg... no cóż, tym lepiej!!" To interpretacja działań postaci z filmu, której działania porównałem do unabombera i postaci z książek Jungera, a nie zalecenie że "należy wrócić w dzicz" ciemna pało.
Odłóż kurwa klej czy co tam wdychasz, i poczekaj aż dziury w mózgu się wyleczą. Poźniej pisz. Może unikniesz imputowania innym nie ich poglądów kiedy już będziesz w stanie poprawnie odczytywać to, co piszą. I jak będziesz wchodził do dyskusji, to nie zapomnij odzywać się mniej chamsko szczeniaku. Wtedy i inni będa cie traktowali mniej chamsko.
DziadBorowy napisał(a):Inne są zbyt dalekie -jak np ISIS i nas bezpośrednio nie dotyczą, albo zbyt wirtualne - jak np. "zgnite zachodnie wartości". Mowa trawa dla dzieci neostrady, które albo nie mają co robić i się nudzą, albo dla tych, którum idelolo "samodzielnego myślenia" tak im wyżarła mózg, że babrając się w swoim niezadowoleniu ze wszystkiego co ich otacza, chwycą się każdego pomysłu byle był "pod prąd" w mediach.
Napisze to tylko raz: jak chcesz ze mną dyskutować, to ogranicz takie sugestie, albo wcale nie dyskutuj. Nie pamietam żebym ci coś adekwatnego sugerował. Na takie rzeczy będę reagował tak, jak powyżej na tego przemądrzałego szczeniaka Ergo, a nie wiem czy chcemy doprowadzać do zalewania tematu gównem.
DziadBorowy napisał(a):Upadek Rosji to pozbycie się największego historycznego wroga
To dosyć dyskusyjne. Niejednokrotnie słyszałem że "największym historycznym wrogiem" Polski są Niemcy. Myślę że bycie "największym historycznym wrogiem" to coś zdecydowanie względnego. :] Nie tak dawno Rosjanie nas wyzwalali od Niemców, teraz Niemcy są naszymi sojusznikami przeciw Rosji.... Powiedziałbym że propagandowo, adekwatnie do aktualnej sytuacji, Rosja jest "największym historycznym wrogiem" Polski. Zastanówmy się jednak: kiedy stracilibyśmy więcej - kiedy Rosjanie nie chcą naszych jabłek, czy gdybyśmy podpisali jankeskie ACTA?
DziadBorowy napisał(a):Przecież to oczywiste, że "powstanie" wybuchło na zamówienie Moskwy a przeciętny mieszkaniec tego regionu ma serdecznie dość separatystów i ich rządów nawet jeżeli nie miłuje zbytnio tych w Kijowie.
Oczywiste? Oczywiste bo...? bo to oczywiste?
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.