Socjopapa napisał(a):Błędnie rozumujesz: w relacji z Ruskimi brak supremacji Ruskich w Polsce to brak supremacji Ruskich w Polsce i tyle. Nic więcej ani mniej się z tym nie wiąże. Z faktu braku supremacji Ruskich w Polsce wcale nie wynika automatycznie ani koniecznie supremacja kogoś innego.
Skupianie się na samym tylko "braku supremacji ruskich w Polsce" przyćmiewa wszystko inne. Zauważyłem to już na samym poczatku tego konfliktu ("chorągiewki" mnie naprowadziły) , i wcale nie uważam aby akcentowanie "braku supremacji ruskich w Polsce" jako wartości priorytetowej miało zepchnąć wszystkie inne do ciemnej dupy. A tak właśnie się dzieje, I TO JEST NIEBEZPIECZNE.
Socjopapa napisał(a):Wątpię, ale ja nie ubieram czegokolwiek, tylko tę konkretną kwestię.
A ja uważam że patriotyzm to nie tylko ta jedna konkretna kwestia.
Socjopapa napisał(a):Uważasz, że supremacja Ruskich w Polsce jest w interesie Polski?
Nie. Uważasz ze "postemp" powinien zagnieździć się w Polsce?
Socjopapa napisał(a):Nie, to są kwestie całkowicie niepowiązane. Brak supremacji Ruskich w Polsce nie jest przyczyną pedalstwa ani "postempu". Mieszasz systemy walutowe.
Niczego nie mieszam. Brak supremacji Ruskich w Polsce nie jest przyczyna wdzierającego się do Polski "postempu", ale Polska ma i inne wymiary niż tylko anty-rosyjski. Pisałem już w tym temacie, że przebudzona z letargu Rosja spadła Zachodowi z Nieba ponieważ rozbudzone anty-rosyjskie afekty przyćmią wszystko inne doprowadzając na nowo do podobnej alternatywy, jak podczas zimnej wojny: "kapitalizm albo komunizm", tylko tutaj zastąpią ją "Eurazja albo Zachód". Polska oczywiście stanie po stronie Zachodu... :] tak to się teraz robi.
Socjopapa napisał(a):W aspekcie braku supremacji Ruskich w Polsce nie ma znaczenia, że Łoś jest socjalistą, a Cobras .... - na poziomie "jesteśmy Polakami" dzielimy te same interesy, bo należymy do tej samej grupy (niezależnie od tego jak bardzo mnie irytują).
No właśnie. Definiowanie "bycia Polakiem" przez negację "anty-rosyjskość" to to samo, co stwierdzenie "jesteś antykomunistą? Więc jesteś kapitalistą". :]
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.