Sebrian napisał(a):Nie rozumiem (choć starałem się) użytkownika pitbbpl. Mam wrażenie, że gdyby rosyjskie czołgi przejechały przez Bug, to wybiegłby doń z kwiatami. Nie znam drugiej osoby tak zachłyśniętej Rosją. Jeżeli więc nie jest to opłacona, rosyjska kukiełka, to jest mi po prostu smutnoJa nie jestem opłacany przez Rosję, a mimo to nie jestem także zaślepionym rusofobem. Znam ich wielu i zauważyłem, że mało który potrafi podać powody, dla których nienawidzi Rosji. No bo tak i już! Katyń! Odpowiadam wtedy, że w tym samym lasku katyńskim leżą także Rosjanie, Ukraińcy, Bialorusini itd. Sowieci nas gnębili! Odpowiadam wtedy, że żydobolszewizm gnębił wszystkich, z rodowitymi Rosjanami na czele. Natomiast na moje pytanie, co konkretnego ta zła Rosja i ten zły Putin zrobili obecnej Polsce, to przeważnie rozdziawiają gęby. No, chcą nas zniszczyć i zniewolić! Sorki, ja tego nie zauważyłem. Przeciwnie, to Polska na każdym kroku deklaruje wrogość do Rosji.
Rosja ma olbrzymie zasługi dla Białej Rasy i kultury chrześcijańskiej. Gdyby nie 500-letnia rosyjska walka, być może za Bugiem mielibyście chanaty tatarskie. To Rosja zniszczyła potęgę turecką, dzięki Rosji Bałkany zostały wyzwolone, Rosja zlikwidowała Tatarzynów Krymskich, których Chujnia Jewropejska chce tam widzieć z powrotem, i do czego nie dopuścił Putin. To Rosja (a nie Polska) była nie tylko przedmurzem, ale także mieczem chrześcijaństwa. Trochę więcej skromności oraz wiedzy historycznej, moi rodacy...
Gospodi, Caria chrani!