Patafil napisał(a):Ja nie jestem opłacany przez Rosję, a mimo to nie jestem także zaślepionym rusofobem. Znam ich wielu i zauważyłem, że mało który potrafi podać powody, dla których nienawidzi Rosji. No bo tak i już! Katyń! Odpowiadam wtedy, że w tym samym lasku katyńskim leżą także Rosjanie, Ukraińcy, Bialorusini itd. Sowieci nas gnębili! Odpowiadam wtedy, że żydobolszewizm gnębił wszystkich, z rodowitymi Rosjanami na czele. Natomiast na moje pytanie, co konkretnego ta zła Rosja i ten zły Putin zrobili obecnej Polsce, to przeważnie rozdziawiają gęby. No, chcą nas zniszczyć i zniewolić! Sorki, ja tego nie zauważyłem. Przeciwnie, to Polska na każdym kroku deklaruje wrogość do Rosji.
Rosja ma olbrzymie zasługi dla Białej Rasy i kultury chrześcijańskiej. Gdyby nie 500-letnia rosyjska walka, być może za Bugiem mielibyście chanaty tatarskie. To Rosja zniszczyła potęgę turecką, dzięki Rosji Bałkany zostały wyzwolone, Rosja zlikwidowała Tatarzynów Krymskich, których Chujnia Jewropejska chce tam widzieć z powrotem, i do czego nie dopuścił Putin. To Rosja (a nie Polska) była nie tylko przedmurzem, ale także mieczem chrześcijaństwa. Trochę więcej skromności oraz wiedzy historycznej, moi rodacy...
Gospodi, Caria chrani!
Masz całkowita rację.
A dla naszych polskich rusofobów mam pewną rewelacje: TVP Info powołując się na „Gazetę Wyborczą” poinformowała, że samochody litewskich ministerstw będą tankowały paliwo nie z rafinerii „Orlenu” w Możejkach, ale skorzystają ze stacji „Łukoilu”. Jest to o tyle ciekawe, że miesiąc wcześniej prezydent Dalia Grybauskaité stwierdziła, że „za pieniądze Łukoilu Kreml finansuje swoją agresję w Europie”.
http://www.konserwatyzm.pl/artykul/12633...ellonskiej
[SIZE="2"]"Demokracja to ustrój, w którym rządzi
durnota — przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych" - JKM [/SIZE]
durnota — przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych" - JKM [/SIZE]