Xeo95 napisał(a):Czyli mówiąc wprost wydatkami państwowymi
Ależ ja nie jestem radykałem twierdzącym, że wszystkie wydatki państwowe są dobre. Można wydawać pieniądze np. pieniądze z ropy jak szejkowie z Dubaju albo jak Norwegowie. Można budować mosty wzdłuż rzek albo wynaleźć za nie internet, zmapować ludzki genom (rząd USA zainwestować w niego 14.5 miliona dolarów a zyski na dzień dzisiejszy wynoszą 966mln).
http://www.bloomberg.com/news/2013-06-12...-boom.html
Radykałami są liberałowie twierdzący, że KAŻDY wydatek państwa jest zły z zasady.
Xeo95 napisał(a):W końcu przyznałeś że ty i twoi ideologiczni bracia jesteście lewakami.
No przecież oprócz Xeo95 i Korwina to wszyscy są lewakami. Ostatnio gdy czytałem o historii Nieszawy i Torunia dowiedziałem się też że lewakami byli królowie Polscy, którzy (i to jak) interweniowali w gospodarkę. Przywileje handlowe i nawet zrównanie miast z ziemią i przesiedlanie wszystkich mieszkańców aby pozbyć się konkurencji dla Torunia.
Wychodzi na to, że zawsze i wszędzie rządziła lewica. Świetnie nie mam z tym problemów wtedy ja nie jestem lewicowcem ale socjaldemokratą, który nie ma żadnych problemów przeciwstawić się lewakom nazistom, lewakom monarchistom etc.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"
― Ignacy Daszyński
― Ignacy Daszyński