Sofeicz napisał(a):Jako rzecze Gladiator. Z czego to wnosisz?A skąd takie przekonanie? Rozumiem, że na naiwność nie ma lekarstwa, niemniej gdyby kto trzeźwo myślący zastanowił się nad tym wystarczy przypomnieć sobie podstawową zasadę. Pieniądze, pieniądze i jeszcze. Nic za darmo, gra się o władzę, kontrolę, teraz w epoce globalizacji już nad światem.
Bo ja parę postów wyżej pisałem, że to jest tylko podawanie małych porcji bromu rozbrykanemu źrebakowi, któremu się zdaje, że jest mustangiem.
Są różne grupy wpływu walczące między sobą, a los ludzi jest tu istotny jak zeszłoroczny śnieg. Tu link z komentarzem.
Perkins twierdzi, że niemal wszystkie wojny prowadzone przez jego kraj w drugiej połowie XX wieku i na początku wieku XXI miały ów korporacyjny podtekst W pewnym momencie rząd Stanów Zjednoczonych zaczął po prostu grzecznie wykonywać polecenia inwestorów., "Hitman" to lektura przerażająca, jednak tezy w niej postawione pasują do koncepcji Friedmana, który opisuje po prostu kolejny etap procesu - po faktycznej likwidacji państw następnym punktem oporu są jednostki Jednym z siedmiu grzechów głównych jest chciwość. Tak się jednak składa, że wszyscy mają to gdzieś. Współczesny świat od dość dawna nie opiera się już na czterech żółwiach. Raczej chwieje się niepewnie na czubku wielkiego stosu pieniędzy.
Tak się składa, że po faktycznej likwidacji państw następnym punktem oporu są jednostki , a ja jestem jednostką. Upadek jednego z imperiów nic mi, ani nam nie przyniesie. Typowym przykładem opisanych powyżej działań jest Ukraina. Na początek zabrano jej cały zapasa złota i dano w zamian amerykańską minister finansów (pracownice departamentu stanu.)
Jeśli chcesz wierzyć w podawanie bromu, to wierz.