cobras napisał(a):Napierdalają w nauczycieli, rolników, policjantów, na budowlańców też pewnie przyjdzie pora, jak im się tylko trochę polepszy.
:lol2:
Weź nie żartuj.
Cytat:Gdzie tu niby widzisz napierdalanie w nich?
Podjudzasz pracowników przeciw pracodawcom. Jasne, że są chujowi pracodawcy, ale coś mi się wydaje, że to nie oni wprowadzili KRUS, 13-stki i 14-stki dla górników, 13-stki dla policjantów i innych służb mundurowych, ZUS, akcyzy na różnorakie rzeczy i 23% VAT. Chcesz to sobie dopłacaj górnikom do pensji, ja jestem na to za biedny, a moja niechęć do ich dotowania nie wynika ze złośliwości tylko z elementarnego poczucia sprawiedliwości - że każdy powinien zarabiać tyle ile jego praca jest realnie warta.
Cytat:A na prezesów i zarządy korpo uciekające z zyskami za granice też? Bo jakoś zbytnio nie zauważyłem. A myślę, że gdyby tak te wszystkie wałki podliczyć, to porównywalna strata by wyszła.
Możliwe, że to dlatego, że gazety, w których piszą dziennikarze, same należą do korporacji
Tak w ogóle to masz rację - nieprawidłowości związane z działalnością korporacji powinny być tak samo nagłaśniane jak nieprawidłowości związane z przepłacanym sektorem górniczym.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać