ad Dziad Borowy
Dokładnie, idiotyczna polska polityka weszła w zaułek i teraz nie wiadomo jak się wycofać. W Davos Poroszenka był w roli głównej polska delegacja milczała. Silniejsi od nas tam grają, a.... jak pisałem "murzyn zrobił swoje murzyn może odejść". My tam nic nie zarobimy w przeciwieństwie do Niemiec, USA i innych, tylko tracimy i to zaczyna się pokazywać.
ad temat
Oj dzieje siędzieje.
Co z tego wynika ? Nic. Gładkie słowa na okrągło o spotkaniu.
Więcej mamy już Tutaj.
Moskwa mówi konkretniej. Izrael chce utargować mniejsze zaangażowanie Rosji na Bliskim Wschodzie kosztem usadzenia Ukrainy i oddania jej pod wpływ Rosji. To geopolityka o której wspominałem wielokrotnie.
Otóż Izrael ma bardzo dużo do powiedzenia, wynika to faktów. Pamiętacie zarząd Jukosu (po za Chodorkiewiczem) co bryknął do Izraela mając podwójne obywatelstwa ? To samo jest z oligarchami włodarzami Ukrainy. Niektórym grunt pali sie pod nogami i znów dają nogę - wiadomo gdzie i dlaczego.
Wiadomo też kto tam rządzi, stąd nieoficjalny wpływ Izraela na Ukrainę jest dość duży, dodajmy na politykę USA jeszcze większy, a USA są dotąd główny prowadzącym Ukrainę przeciw Rosji.
Zobaczymy co utargują, przebąkuje się o puczu przeciw Poroszence, oligarchowie za dużo tracą podczas wojny mimo, że zakłady pracy nie sa niszczone przez nikogo.
Ano zobaczymy co sie dalej wykluje....
Dokładnie, idiotyczna polska polityka weszła w zaułek i teraz nie wiadomo jak się wycofać. W Davos Poroszenka był w roli głównej polska delegacja milczała. Silniejsi od nas tam grają, a.... jak pisałem "murzyn zrobił swoje murzyn może odejść". My tam nic nie zarobimy w przeciwieństwie do Niemiec, USA i innych, tylko tracimy i to zaczyna się pokazywać.
ad temat
Oj dzieje siędzieje.
Co z tego wynika ? Nic. Gładkie słowa na okrągło o spotkaniu.
Więcej mamy już Tutaj.
Moskwa mówi konkretniej. Izrael chce utargować mniejsze zaangażowanie Rosji na Bliskim Wschodzie kosztem usadzenia Ukrainy i oddania jej pod wpływ Rosji. To geopolityka o której wspominałem wielokrotnie.
Otóż Izrael ma bardzo dużo do powiedzenia, wynika to faktów. Pamiętacie zarząd Jukosu (po za Chodorkiewiczem) co bryknął do Izraela mając podwójne obywatelstwa ? To samo jest z oligarchami włodarzami Ukrainy. Niektórym grunt pali sie pod nogami i znów dają nogę - wiadomo gdzie i dlaczego.
Wiadomo też kto tam rządzi, stąd nieoficjalny wpływ Izraela na Ukrainę jest dość duży, dodajmy na politykę USA jeszcze większy, a USA są dotąd główny prowadzącym Ukrainę przeciw Rosji.Zobaczymy co utargują, przebąkuje się o puczu przeciw Poroszence, oligarchowie za dużo tracą podczas wojny mimo, że zakłady pracy nie sa niszczone przez nikogo.
Ano zobaczymy co sie dalej wykluje....