exeter napisał(a):Tylko musimy wiedzieć, czego chcemy?
Jak na razie Zachód lansuje idee, iż najlepszym co może przytrafić się ludzkości to WYZYSK czyli zaspokajanie potrzeb jednego po trupie drugiego.
Źródło tej idei wywodzi się z chrześcijaństwa a głównie z katolicyzmu i dopóki ta wspaniała idea będzie panować w świecie homo sapiens dopóty nie będzie żadnych MY. Będzie ja i będzie odrębnie ty, więc nie pisz czego chceMY bo czego chcesz ty jest w sprzeczności z tym czego ja chcę.
exeter napisał(a):Putin panicznie boi się utraty władzy, wszystkie jego poczynania wypływają właśnie z tego strachu.
O matko jaki ten Putin biedny. Całe życie w strachu. To po co mu to panowanie skoro biedak całe życie spędza w histerii. Zresztą jak spojrzeć na jego wieloletnie panowanie nad milionami ludzi i największą krainą ziemi to rzeczywiście widać tę histerię
.Putin taki doświadczony i przecież nie tylko nieustającą władzą lecz wcześniejszymi doświadczeniami życiowymi taki biedny i nieświadomy nie daje rady przeprowadzić autopsychoanalizy, która pozwoliłaby mu na wyzbycie się panicznego strachu. Exeter go na szczęści rozszyfrował i teraz dzięki szpiegującym obce fora internetowe podległym Putinowi służbom, dotrze wreszcie do niego wiedza, że znajduje się w stanie histerii.
Exeter nie bądź głupi. Putin działa z pobudek patriotycznych i w głębokim przekonaniu, że to co robi jest dobre i słuszne. Powiedz sam ale szczerze - bałbyś się gdybyś miał głębokie przekonanie, że czynisz do dobrego dla twoich rodaków i jak najbardziej słusznego? Kto w ogóle mógłby bać się w takich warunkach? Tylko wariat. 1. Putin świetnie zna opinie podobne do twoich. 2 Putin nie boi się nikogo ani niczego. 3. Putin czeka tylko na okazję, żeby na drodze stanęli mu jacyś Kozacy a wtedy wreszcie znajdzie się w swoim żywiole.
exeter napisał(a):Jeśli dopuścimy do siłowych rozwiązań na Ukrainie, możemy zacząć budowę schronów i przystąpić do spisywania testamentów.Nie pisz MY i nie pisz dopuścimy bo jak na razie ludzie myślący podobnie do ciebie z całych sił prowokują wojnę.
Dla mnie to nawet nie jest tak źle, bo jak wiadomo nienawidzę współczesnego, zachodniego kapitalizmu (nie odczytywać, że lubię przez to wschodnie systemy społeczne, nie lubię swój własny inny od wszystkich) i jeśli ten pod naporem grzybów atomowych padnie to dla mnie tylko dobrze, byleby te grzyby nie ujawniały się w moim pobliżu albowiem chcę żyć, w innym świecie ale chcę żyć.
exeter napisał(a):Putinowi można obciąć jaja w pięć minut, tylko, trzeba tego chcieć.
Bu ha ha ha ha ha ha
Typowa zachodnia, zaślepiająca arogancja. To jest po prostu śmieszne. Grożenie Putinowi to jak wejście do gry w pokera z mistrzem pokerowym. Nie chcesz przegrać to nie graj z mistrzem pokerowym w pokera lecz wciągnij go do innej gry w której jest słaby.Gdyby Zachód Europy rzeczywiście chciał rozwiązać problem Ukrainy to natychmiast przyznałby jej status członka UE 3-kategorii bo 2-kategoria jest już zarezerwowana dla Polski, natychmiast otworzyliby rynki pracy, zmywaki i burdele na Zachodzie dla Ukraińców, natychmiast zaangażowaliby się w reformy gospodarcze na Ukrainie i uzależniłby wszelką pomoc dla Ukrainy od zaprzestania wszelkich walk a w razie kontynuacji walk powinien by całkowicie odciąć się od Ukrainy i uszczelnić granice.
Wówczas gra zaczęłaby toczyć się w sferze przemysłowej, na której to grze zna się Zachód i nie zna się Rosja a nie w grze militarnej, w której Zachód Europy z Rosją nie ma nawet najmniejszych szans.
Ale chciwość i arogancja Zachodowi nie pozwoli na obranie właściwej strategii więc wejdzie do gry z Putinem, w której Putin jest niezwyciężony.
-------------------
Zamiast zaangażować Ukraińców w walkę o EUR odciągając ich tym samym od walki, Zachód uzbraja Ukrainę, teraz w kasę potem w broń, żeby trup zaczął ścielić się tysiącami.
A z ilością trupów jak z masą krytyczną w reakcji łańcuchowej. Po przekroczeniu pewnej granicy nikt już tego nie zaczyna. Jednak żeby to rozumieć potrzeba znać się na nienawiści a większość wyluzowanych, bezdzietnych, zachodnich jedynaków nie ma bladego pojęcia czym jest nienawiść. Kiedy opanuje umysły nie da się jej z umysłu wyplenić żadnymi metodami. Tak jak nienawiść tworzy się latami w ludzkich umysłach tak samo latami je opuszcza.
---------------------
Skoro już Europa Zachodnia to taki Kozak, że potrafi grozić Rosji militarnie, to powinna mieć świadomość, że wszyscy ludzie mają w głowach nieaktywne szaleństwo, które pod wpływem odpowiednich czynników i w każdej chwili może uaktywnić się. I co? Znowu będziemy bombardować miasta dla jak największej ilości trupów, żeby pod naporem informacji o ilości trupów złamać ducha przeciwnika? Będziem się odwetowo atakować?
Ludzie to nie są małpy - to agresywne i głupie małpy.